Fikret Bila, Fadıl Demirel’in Sözleriyle Seslendi

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin (KGD) Bayram Gazetesi’ne yazarak, Zonguldaklılara KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel’in sözleriyle seslendi.

GÜNCEL 12.08.2013 15:49:40 0
Fikret Bila, Fadıl Demirel’in Sözleriyle Seslendi

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin Bayram Gazetesi için kaleme aldığı yazısında, iktidara, siyasilere ve bölge halkına seslendi.
Bila, Zonguldak’ın avantajlarının değerlendirilmesinin bölge halkının ve siyasetçilerinin çabasına bağlı olduğunu belirterek sözlerini KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel’in Filyos’la ilgili çağrısı ile noktaladı.

“Ankara, Zonguldak’a borcunu ödemeli” başlıklı yazısını kaleme alan Bila, şunları yazdı:

  “Ve kuşakların umudu olmuş ünlü Filyos Projesi’nin hayata geçirilmesi, Zonguldak’ı çekim merkezi haline getirecek, GAP kadar, DAP kadar önemli bir projedir. Ancak gelin görün ki, on yıllar boyunca Filyos hayaliyle yaşayan Zonguldaklılar, hala beklemeyi sürdürüyorlar. Umutlarını yitirmiş değiller. Her hükümetin Zonguldaklılara verdiği ilk söz, Filyos Projesi’ni hayata geçirmektir. Ancak bu sözünü tutabilmiş hükümet de olmamıştır. Şimdi Filyos Projesi’nin hayata geçirilmesi yine gündemde. Bu yönde önemli hazırlık çalışmaları yapıldı, önemli adımlar atıldı. Türkiye ekonomisini yıllarca beslemiş olduğu anımsanırsa, Ankara, artık Zonguldak’a olan borcunu ödemeli ve bu projeyi hayata geçirmelidir. Düşünün ki, Türkiye’nin en büyük iki demir-çelik fabrikası, Karabük ve Ereğli’dedir. Demir-çelik fabrikalarının bu yerlere kurulmasının nedeni, kuşkusuz kömürdür. Demir-çelik fabrikalarının kömür ihtiyaçlarını kolay ve ucuz karşılamaları nedeniyle seçilmiş yerlerdir. Bugün Karabük Demir Çelik Fabrikası (KARDEMİR), tek başına Zonguldak’ta üretilen kömürü kullanacak kapasiteye sahiptir. Kaldı ki, Ereğli Demir Çelik Fabrikası’na (ERDEMİR) katkısı olabilir. Durum böyle olduğu halde, KARDEMİR kömür ithal ediyor. Aynı şekilde KARDEMİR, Filyos Limanı’nın yapımını üstlenmeye de hazır. Filyos Limanı, KARDEMİR için dünyaya açılacağı en yakın ve en ucuz liman konumunda. Bu nedenle KARDEMİR yöneticileri, liman inşasını, finansmanını sağlamak üzere üstlenmek istiyor. Bu, Filyos gibi dev projenin en önemli adımlarından biri. Geçtiğimiz günlerde, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel’in bu sözlerini okumuş ve umutlanmıştım: ‘Zonguldak Limanı’nı sonuna kadar kullanıyoruz. Bartın Limanı’nı kullanmaya da yeni başladık. Filyos Liman Projesi, artık konuşmanın ötesinde bir noktaya geldi. ‘Artık konuşmayalım, iş yapalım’ diyoruz. Biz hazırız. Bizim ihracatçı kuruluş olduğumuzdan kimsenin şüphesi yoktur. Önümüz açıldığında, ivedilikle hayata geçiririz. ‘Laf olsun’ diye değil, bizim o limana ihtiyacımız var.’ Bizi umutlandıran bu sözlerin gerçekleşmesi dileğiyle...“


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °